Nisan 24, 2022

Kale Okulları öğrencileri 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

SAKARYA

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sevgi ve Kardeşlik Duygularının Yeşermesine Olanak Tanıyan Dünyadaki Tek Çocuk Bayramıdır. Ülkemizde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı 1926 Yılından Sonra “Çocuk Bayramı” Olarak Kutlanmaya Başlanmıştır. Bu Tarihten İtibaren Kutlanan Bu Bayram Çocuklar İçin Bir Bayram, Şenliktir. 96 Yıllık Bayram Heyecanını Kale Okulları Bu Yıl da İlk Günkü Heyecan ve Özveriyle Kutluyor.

Sakarya Kale Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Bayrağımızın Renklerini Üzerinde Taşıyarak Başladığı Bu Günde Her Yıl Olduğu Gibi Coşkuyla Şarkılarını Bağırarak Söyleyebildiği, Anadolu’nun İçimize İşleyen Ritimlerini Halk Oyunlarımız Eşliğinde Hatırlayabildiği, Egemenlik Ruhunun Asli Mirasçıları Olan Çocuklarımızın Bayramını Özgürce Kutladı.

Program  okul müdürü Gülsün BAHCİVAN ın Günün Anlam ve Önemini İfade ederek başlamıştır.

Anaokulu öğrencileri, İrem ÖZ ve Emine Can öğretmenlerimizin eşliğinde, Zeynep AYDIN yardımları ile bayrak renkli kıyafetlerini giyerek 23 Nisan çocuk şarkıları kareografisi ile coşkulu bir gösteri yaptılar.

İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, Olcay TANK, Merve TOPAL, Seher Gizem BAŞ, Necip TOPTAŞ, Mualla SARAÇ, Yeşim Nisa EĞİN, Büşra ÇOBAN, Alptuğ YILMAZ, Elif KOCATEPE, Fezanur YILDIZ, Şule ÇOBAN ve gizli kahraman öğretmenleri ile 7 Renk 7 Bölge gösterisi ile Halk Oyunları, Koro ve Müzikal gösterisinde bulunmuşlardır.

Velilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen kutlamada Öğretmen, öğrenci ve velilerin eşliğinde programın sonunda 10. Yıl Marşı tek yürek coşkuyla söylenmiştir.

“Çocuk, Dünyanın En Büyük Saadetidir.” Sözünü Temel Alan Kale Anaokulları Egemenlik Ruhunu Yaşamaya ve Yaşatmaya Devam Ediyor.

 

KOCAELİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****************************

TUZLA

 

 

Leave a Comment